RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Іноземний посол назвала ще одну причину, через яку Україну можуть позбавити безвізу

Справа про хабарництво в Державній міграційній службі України може поставити під загрозу дію безвізового режиму з Європейським союзом.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

"До речі про візову лібералізацію: хочу окремо відзначити історію з паспортами. Підозра про існування корупційної схеми, яка дозволяє громадянам третіх країн отримати паспорт України - це дуже серйозно", - сказала вона.

Так, мова йде про справу Діни Пімахової - заступника голови Міграційної служби, яка на оперативному відео Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) пропонувала за хабар оформити громадянство за фальшивими документами.

"Ми особливо уважно стежимо за розвитком цієї ситуації. І якщо наші підозри підтвердяться, це буде мати дуже важливе значення з точки зору безвізового режиму", - застерегла посол.

Як повідомляв "Апостроф", Євросоюз визнає продовження виконання критеріїв візової лібералізації Україною, але вимагає негайних дій для забезпечення повноцінної імплементації реформ.

Крім того, нещодавно "Апостроф" дізнався, що Україні загрожує втрата безвізу через атаки влади на НАБУ. Детальніше про це читайте в матеріалі: "У Порошенка не очікували такої "істерії": хто атакував НАБУ і чого мало не позбавили Україну".