RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Корупція та повільні реформи: на Заході розповіли, відберуть в України безвіз з ЄС

Європейський Союз не буде припиняти дію безвізового режиму з Україною через повільного темпу реформ, які проводить Київ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" сказав французький політолог, журналіст, експерт з питань Європейського союзу, віце-президент Київського міжнародного університету Олів'є Ведрін.

"Ключова проблема для Європи – боротьба з корупцією [в Україні]. Але я думаю, що ЄС не призупинятиме безвізовий режим. Тому що безвізовий режим – для всіх українців, для всіх громадян. ЄС не хоче карати всіх людей через корупцію деяких з них", - вважає політолог.

За його словами, Євросоюз, як і США, втомився від того, що процес реформ в Україні просувається досить повільними темпами.

"До прикладу, [голова Європейської ради] Дональд Туск не підписав спільний висновок після саміту ЄС-Україна (саміт завершився без спільної декларації, – "Апостроф"). Пару тижнів тому ми не надали 600 млн євро макрофінансової допомоги. Думаю, ми бачитимемо інші речі на кшталт цих. Тому що ми хочемо бачити, що реформи впроваджуються достатньо швидко", - підкреслив Ведрін.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Путін особливо небезпечний в найближчі три місяці, а на Україну будуть тиснути - західний політолог".