RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Не готовий до конфронтації з Трампом: в діях Путіна побачили цікаву зміну

Публікація "кремлівського списку" США виявила небажання Росії йти на подальшу конфронтацію зі Сполученими Штатами.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла російський публіцист і політолог, фахівець з новітньої історії Росії, в минулому співробітник інституту Брукінгса та Фонду Карнегі за міжнародний мир Лілія Швецова.

"Але подивіться на реакцію Путіна на дії Конгресу, закон Конгресу в серпні (Путін не зробив ніяких "обраток"), на цей "кремлівський список" (він сказав: ну так, ми очікували, ми можемо відповісти, але ми не будемо відповідати, не хочемо ускладнювати відносини)! Ось у цьому він дійсно абсолютно щирий: Москва не готова до конфронтації з Заходом, до конфронтації з Трампом", - вважає експерт.

За її словами, Путін зараз побоюється зовнішньополітичного гасла Трампа America first, "Америка насамперед", який означає, що США не збираються озиратися на РФ у зовнішньополітичних справах. Також Путін усвідомлює, що Росія не потягне гонку озброєнь з США.

"Тому зараз політика Кремля – не дратувати Америку, спробувати примиритися з Америкою. І, здається, ця політика знаходить певний відгомін в Білому домі. Адже недарма в той момент, коли американці публікували свою так звану кремлівську доповідь, в Америці раптом виявилися три керівника російських силових структур, в тому числі голова Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін, який в американському списку санкцій", - зазначила Швецова.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін опинився на тонкому лезі, росіяни не хочуть платити за Крим - Лілія Шевцова.