RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

На Заході назвали спосіб, як Європі вплинути на Путіна в питанні Донбасу

Економічна лібералізація в Росії призвела б до необхідності переговорів з ЄС щодо Угоди про вільну торгівлю, а значить і дала б можливості для впливу на Кремль з питання Донбасу.

Про це "Апострофу" розповів колишній посол Євросоюзу в Москві Майкл Емерсон.

За словами Емерсона, можливий перехід Росії від протекціонізму до економічної лібералізації, в тому числі і зовнішньої, підштовхнув би їх до переговорів про вільну торгівлю з Європою, а це б в свою чергу включало і більш широкі зовнішньополітичні теми.

"Що стосується можливостей Європи вплинути на ситуацію з Донбасом, то зазначу наступне: якщо б у Росії відбулася економічна лібералізація та реформи, а також певна зовнішня лібералізація, оскільки зараз Росія дуже протекціоністська, якби це був їхній вибір заради покращення макроекономічної ситуації, то щоб отримати справжній прогрес, треба було б зайнятися і перемовинами щодо Угоди про вільну торгівлю з ЄС, які, звісно, включатимуть і Євразійський економічний союз, а не тільки Росію. Якби так розвивалися події, це повернуло би Кремль до питання Донбасу", - говорить колишній посол.

Детальніше про відносини Євросоюзу з Росією і їх вплив на Україну читайте в інтерв'ю Майкла Емерсона "Апострофу": Вже є відповідь на нову велику авантюру Путіна.