RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Одинокий мазохіст: в Росії пояснили бажання Путіна йти на конфронтацію із Заходом

Президент Росії Володимир Путін спеціально прагне до конфронтації з Заходом та ізоляції РФ.

Таку думку висловив російський політолог Станіслав Бєлковський, відзначаючи, що Путін є дуже самотньою людиною.

"Звичайно, вона (самотність - ред.) посилюється. І по Зигмунду Фрейду, він транслює, проектує цю самотність на свою країну і свій народ. Хоче, щоб Росія і її жителі були такими ж самотніми, як він", - пояснює Бєлковський.

За його словами, у російського президента не залишилося друзів, "оскільки вони перетворилися на слуг", а в РФ не залишилося громадян, "оскільки вони перетворилися на холопів".

"Поведінка і тих, і інших передбачувана, але влаштовує його рівно до того моменту, коли йому стане нецікаво мати з ними справу. Коли здасться, що status quo буде незмінний завжди", - говорить політолог.

Бєлковський продовжує: "Зараз він (Путін - ред.) намагається поширити себе на сфери, що здаються йому непередбачуваними, - веде міжнародну військову політику, не завжди, на мій погляд, вдало. Звичайно, він хоче ізоляції Росії, і цього багато хто не розуміє" .

"Лякати Путіна ізоляцією на кшталт відомого анекдоту про садиста і мазохіста, вульгарно. Мазохист говорить садистові: "Ну зроби мені боляче! "А садист каже: "Не буду!" Ось система відносин між Путіним і Заходом сьогодні саме така: Путін хоче, щоб Захід зробив йому боляче", - підкреслив Бєлковський.

Читайте також інтерв'ю екс-посла ЄС в Москві Майкла Емерсона: Є пояснення, чому війська Путіна не пішли на Маріуполь і Одесу.