RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Названо наслідки для України розриву "паперової" дружби з Росією

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що договір про дружбу та співробітництво з Росією надає додаткові аргументи для Києва в подачі позовів міжнародним інстанціям.

Про це вона розповіла "Апострофу" в своєму бліц-інтерв'ю.

На думку віце-прем'єра, незважаючи на те, що Росія постійно порушує договір, від нього може бути і користь.

"Разом з тим цей договір давав і продовжує давати нам можливості подавати позови до міжнародних судових інстанцій, посилаючись в тому числі на цей документ, щодо порушення Росією територіальної цілісності й непорушних кордонів, які Росія зобов’язалася поважати", - говорить Климпуш-Цинцадзе.

У той же час, вона вважає, що Україна цілком може призупинити лише окремі положення цього договору.

"Я думаю, що це не дуже часта практика. Це радше хірургічний інструмент, до якого треба поставитися дуже зважено, але я переконана, що це можливо. Ця ідея обговорювалася протягом якогось часу в різних варіантах, і юристи підтверджують, що це можливо", - відзначає віце-прем'єр.

Детальніше про наслідки денонсації окремих положень договору про дружбу та співробітництво з Росією читайте в інтерв'ю Іванни Климпуш-Цинцадзе "Апострофу": У НАТО є умова щодо російських військ в Україні.