RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Росії пояснили, чого чекати від Путіна на Донбасі

Донбас є серйозною проблемою для президента Росії Володимира Путіна, оскільки він не може робити там ніяких рішучих дій.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

За його словами, Донбас став темою, яку в пропаганді Кремля відсувають подалі від свідомості росіян, так само як і тему Придністров'я, бо перемог там не видно, а про поразки говорити не хочеться.

"Раніше я вже неодноразово говорив, що цілком передбачувана ситуація із замороженим конфліктом на довгі роки. Відпустити територію, повернути її Україні Путін не може, тому що це означатиме, що він злив Донбас, що він може поступитися Кримом і так далі. Тобто його базовий електорат буде розчарований, чого він не хоче. Прийняти Донбас до Росії (анексувати окуповані райони Донецької та Луганської областей, - "Апостроф") Путін теж не може, тому що за цим послідують дуже жорсткі санкції", - зазначає Орєшкін.

Тому політолог прогнозує, що активних дій з боку Росії на Донбасі очікувати не варто.

"Путін буде продовжувати акуратненько підкидати на Донбас легкозаймисті матеріали, щоб Україні мало не здалося. Але ніяких рішучих дій Путін вчиняти не може. Хоча в його оточенні є люди, які хотіли б ескалацію, щоби перемогти, відібрати, але це ті люди, які мислять ще радянськими категоріями", - резюмує експерт.

Докладніше про перспективи конфлікту на Донбасі і можливі дії Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Починає дратувати: Путін буде "забувати" про Донбас.