RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Роблять щось дивне: на Заході вказали на ряд помилкових рішень Трампа

Президент США Дональд Трамп останнім часом зробив кілька необачних кроків, які можуть призвести до негативних наслідків.

Про це "Апострофу" розповів експерт Американської ради із зовнішньої політики (AFPC) Стівен Бланк.

Однією з таких помилок є заява про вихід США з ядерної угоди" з Іраном.

"Думаю, вихід зі Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) було величезною помилкою Трампа, і я сумніваюся, що він досягне якоїсь з обіцяних цілей, що в результаті цього з'явиться більш відповідальний іранський уряд чи це допоможе встановити мир на Близькому Сході", - розповів експерт.

Вихід США з договору може призвести до відновлення іранської ядерної програми, що негативно позначиться на стабільності у світі.

"Зараз проблема в тому, що, якщо Іран вирішить вийти з угоди і виготовити ядерну зброю, у нас немає механізму, щоб з'ясувати, що відбувається. Тоді як за договором ми його маємо, і він працює. І іранці не намагаються зробити ядерну зброю. Якщо повернутися до того, що Трамп сказав, коли виголошував промову про вихід, там не було жодного правдивого слова. Але він вірить у те, у що вірить, і живе у власному світі. Ось так", - повідав Бланк.

Експерт упевнений, що Трамп власноруч завдав серйозний удар на північноатлантичній єдності.

"Можна було накласти на Іран більш жорсткі санкції, не виходячи з угоди і не створюючи всіх цих проблем. Я не розумію, про що вони [в президентській адміністрації] думають і чого намагаються досягти", - резюмував Бланк.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія провалилася, це показали Кім Чен Ин і КНДР - західний експерт.