RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В Україні розповіли, хто і за яких умов зможе домовитися з Путіним з приводу Донбасу

В разі якщо президенту США Дональду Трампу вдасться успішно вийти з північнокорейської кризи, він може після цього зважитися і на переговори з Кремлем по Донбасу.

Про це "Апострофу" розповів український дипломат, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук

На його думку, на даний момент шансів на укладання будь-яких серйозних домовленостей по Донбасу мало, проте вони все ж є.

"Наразі всі чекають на перезавантаження влади в Україні. Після цього у 2020 році – вибори президента в США. Нове вікно можливостей за цією логікою з'явиться десь у середині 2021 року. А це так далеко, що загадувати навіть немає сенсу. Що може бути цього року, так це якщо в разі успішного вирішення північнокорейської кризи американський президент отримає певний кредит довіри та може зважитися на домовленості з російським президентом з певного колу питань, насамперед щодо України. Ось тоді й може відкритися вікно можливостей для врегулювання конфлікту на Донбасі, причому статися це може досить швидко. Шанси на такий розвиток подій є, хоча вони і дуже невеликі", - вважає Філіпчук.

Детальніше про те, чого чекати від переговорів по Донбасу в 2018 році читайте в матеріалі "Апострофа": Війна на Донбасі: на що сподіватися в цьому році.