RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Зустріч країн "нормандської четвірки": для України з'явилися хороші новини

Глави країн "нормандської четвірки" (України, Німеччини, Франції та Росії) обговорили питання розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі і тему звільнення українських політичних в'язнів, які незаконно утримуються на території Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі глав МЗС країн "нормандської четвірки" в Берліні.

"Гарна новина полягає в тому, що ми сьогодні (11 червня, - прим. ред.) знову зібралися після певної паузи, в тому, що у нас сьогодні була реальна дискусія з можливістю обговорити ряд питань. Друга хороша новина полягає в тому, що у нас було реальне обговорення питань звільнення наших політичних в'язнів і заручників і формату миротворчої місії", - підкреслив глава МЗС.

Клімкін запевнив, що глави МЗС "нормандського формату" домовилися продовжувати спільну роботу.

"Але щодо досягнення домовленості, ми домовилися, що будемо працювати далі, будемо працювати в різних форматах, в тому числі відбудеться зустріч на рівні політичних директорів, і потім ми будемо дивитися, чи буде потрібна ще одна міністерська зустріч", - підкреслив міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні озвучили сумний прогноз по переговорам "нормандської четвірки" по Донбасу.