RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Не залишатися один на один: генерал розповів, як Україні ефективно протистояти Путіну

Україні слід зміцнювати свою обороноздатність в усіх напрямках, проте при цьому важливо не забувати про те, що один на один з Кремлем Києву буде розмовляти дуже важко.

Про це "Апострофу" розповів експерт з питань безпеки генерал-лейтенат Василь Богдан.

На його думку, дуже важливо Україні зберігати різні міжнародні варіанти переговорів, навіть якщо вони виглядають неефективними.

"Я знаю одне: один на один з Путіним ми говорити не можемо, тому що однозначно програємо. Нинішня міжнародна коаліція і "нормандський формат", яким би неефективним він не був, повинні діяти разом з українською стороною", - підкреслив він.

Незважаючи на проблеми у взаєминах західних країн, по відношенню до Росії вони зберігають консолідованість, і вона повинна зіграти свою роль в примусі президента Росії Володимира Путіна до світу.

"Ще один момент: якщо врахувати, що Путін начебто почав почуватися оптимістичніше, з огляду на розкол в Євросоюзі, тріщину в трансатлантичному партнерстві, він, очевидно, подумав, що може й надалі реалізовувати свою агресивну експансіоністську політику та тиснути на Україну. Якщо Захід буде консолідованим і організованим – а все-таки ця консолідація, попри проблеми й інколи екстравагантні заяви президента США Дональда Трампа, проглядається і в НАТО, і в ЄС, і в США, – то політика стримування і примушування Путіна до миру зіграє свою роль", - зазначив Богдан.

Однак також Україні необхідно розвивати і самостійні методи для відповіді на агресію Росії.

"Але ми, з огляду на ухвалення закону про національну безпеку й дію інших програм оборонного комплексу, повинні зміцнювати свою обороноздатність на всіх напрямках і по всьому периметру кордону нашої країни, щоб не дозволити Путіну знову вчинити якісь агресивні дії або масштабні військові операції", - каже експерт.

Детальніше про те, як потрібно поводитися Україні для відбиття агресії Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Війна проти України: чого чекати від Путіна найближчим часом.