RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Коли і як Путін може почати нову війну в Україні: з'явився прогноз

Існує цілий ряд напрямків, на яких може початися нова агресія Кремля проти України.

Про це "Апострофу" розповів український дипломат Олександр Хара.

За його словами, крім можливих нових активних дій на Донбасі, удар може бути завданий і з боку окупованого Криму.

"Також може бути удар з боку Криму, враховуючи, що вони не можуть вирішити проблему води на півострові. Без дніпровської води Крим загинається, а свердловини, які вони роблять, швидко засолюються. Я вже не кажу про економіку (сільське господарство) північної частини Криму, якої вже за фактом не існує. А ще є військові бази, яким потрібна вода. Тому загроза військових дій є, і вона немаленька", - вважає Хара.

Крім того, слід пам'ятати також про інші можливі фронти.

"А ще є питання Маріуполя – як сполучної ланки між двома фронтами – холодним в Криму і гарячим на Донбасі. Не варто забувати про анексоване Придністров'я, де крім наявності двох тисяч російських солдатів можуть мобілізувати велику кількість проросійськи налаштованих громадян Придністров'я. А зброї, яке є там, вистачить на цілу армію. Плюс не варто забувати і про білоруський напрямок. З огляду на нашу обмежену кількість наших збройних сил, будь-яка нова агресія Кремля стане проблемою", - зазначає дипломат.

У той же час, Хара стверджує, що основний удар керівництво Росії буде наносити не військовим способом, а через внутрішню українську політику.

"Але я вважаю, що, з огляду на майбутнівиборів в Україні, Кремль буде наносити основний удар не військовим способом, а розхитуванням ситуації зсередини в політичному плані. При цьому військовий спосіб може використовуватися для того, щоб якось обіграти це політично. Мовляв, настав час мирного діалогу з Росією, і тут же з'являються політики, які вже пишуть стратегію миру Росії та України. А така стратегія означатиме тільки капітуляцію України. Тобто всі, хто зараз говорять про мир, грають на руку Кремля. Їх не можна вважати проукраїнськими патріотами, тому що умовою припинення стрільби буде відмова України від проєвропейської політики. Тому не можна виключати того, що друга війна в Україні не почнеться в цей період", - резюмує дипломат.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Путін оточив Україну з трьох сторін: де найголовніша небезпека.