RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На Заході Путіна порівняли з циркачем і розповіли, скільки йому залишилося

У Росії спостерігається конфлікт між спецслужбами і президент РФ Володимир Путін, як артист в цирку, повинен постійно тримати рівновагу.

Про це в інтерв'ю виданню Obozrevatel розповів німецький журналіст Борис Райтшустер.

За його словами, політична система в Росії не стабільна, всередині вона зосереджена на одній людині. У той же час журналіст підкреслив, що втома еліт в РФ досить висока, але вони мовчать, бо бояться.

"Це трошки схоже на НДР в останній стадії. Такий собі політичний цвинтар. Правда, в Росії є маленька відмінність - це складні противаги, конфлікт між ФСУ і ФСБ, наприклад. І Путін, як артист в цирку, повинен постійно тримати рівновагу. Я йому не заздрю. Це як у вовчій зграї, не дай Бог хвилина слабкості, і шию перекусять", - пояснив Райтшустер.

Також журналіст вважає, що подібна система може залишатися в такому стані ще 5-6 років. На його думку, найбільша точка нестабільності буде в 2023 році.

"Тоді знову постане питання про наступника", - заявив Борис Райтшустер.

Він додав, що на Заході створюється враження, що в Росії живуть одні путіністи, але це не так.

"Навіть за опитуваннями, підтримка Путіна - це приблизно третина населення. 60% просто в політичну апатію. Мовляв, нехай буде, що ж поробиш? Це значить, що вони готові в якійсь мірі до змін, хоча завжди їх бояться. Значить, вирішує еліта, а вона багато в чому не задоволена Путіним. Вони ж крали мільярди не для того, щоб витрачати їх в Північній Кореї", - зазначив журналіст.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Путін намагається розпалити новий конфлікт: що з цього вийде.