RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Росії заявили, що Путін допоміг Україні із запрошенням військ НАТО

Росія нападом на українські кораблі в Керченській протоці фактично запросила війська НАТО на територію України і в Чорне море.

Про це російський опозиціонер і колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов розповів "Obozrevatel".

За його словами, в цьому конфлікті Україна виграла.

"Україна безумовно виграла в цій ситуації, на мою думку, ті дії з російського боку - це якесь бюрократичне дуболомство, яке було продемонстровано черговими людьми в погонах, які мріють лише вислужитися і показати начальству, які вони круті", - зазначив Пономарьов.

У той же час, для Росії конфлікт в Керченській протоці може обернутися негативними наслідками.

"Для Росії цей конфлікт точно не став корисним. Це призведе до нового витка загострення із західними країнами, це збільшує ризик нових санкцій, зокрема, з боку США. Деякі спостерігачі кажуть, що Путін хотів би підправити свій рейтинг всередині Росії, але навряд чи цей інцидент призведе до якихось істотних змін для нього. Більш того, цими діями Росія фактично запрошує війська НАТО в регіони України і в Чорне море, в крайньому випадку, з'явилися нові вагомі аргументи для цього", - підкреслив екс-депутат Держдуми.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

Детальніше про напад на українські кораблі читайте в матеріалі "Апострофа": Захід повинен зробити три речі, щоб допомогти Україні в боротьбі за Азовське море.