RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Порошенко заявив про важливу домовленість із НАТО по Азовському морю

13 грудня президент України Петро Порошенко повідомив про запуск моніторингу повітряного і морського простору місією НАТО через російську агресію в Керченській протоці.

Про це повідомив президент на власній сторінці у Facebok.

"Cьогодні передав Генсеку НАТО Jens Stoltenberg список прізвищ російських військових, які були задіяні в агресії проти українських кораблів у Чорному морі. Росія не має жодної юрисдикції над 24 українськими воїнами, і це підтверджено Женевською конвенцією. Вважаю, що НАТО має посилити постійну присутність у Чорному морі, щоб запобігти подальшому загостренню та забезпечити безпеку у регіоні. Ми підтримуємо запуск моніторингу повітряного та морського простору місією НАТО", - написав Порошенко.

Він також подякував північноатлантичному альянсу за підтримку України.

"Вдячний НАТО за солідарність з Україною і за те, що союзники закликали РФ негайно звільнити українських моряків і кораблі, а також забезпечити безперешкодний доступ до українських портів у Азовському морі та відновлення свободи судноплавства", - підкреслив президент.

Порошенко підкреслив важливість домовленості про запуск моніторингу повітряного і морського простору місією НАТО.

"Ми домовилися, що НАТО буде стежити за ситуацією в Азовському морі, і буде забезпечувати безпеку в регіоні. Це те, що нам зараз потрібно", - сказав Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", 4 грудня в Брюсселі пройшла зустріч міністрів закордонних справ держав-членів НАТО, на якій обговорювалося в тому числі питання інциденту в Керченській протоці.