RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Український суд видав дріб'язковий подарунок для Трампа: подробиці

Рішення українського суду по Манафорту - це пас Адміністрації США, який гарно лягає в канву сьогоднішніх відносин Вашингтона і Києва.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

За словами експертів, судове рішення може мати і зовнішньополітичну підгрунтя. На думку Лещенка, АП потрібно було таке судове рішення для поліпшення відносин з адміністрацією Трампа в період виборів, коли, як очікує нардеп, цілком можливі порушення і застосування адмінресурсу на користь влади.

Депутат Ігор Попов також бачить тут зовнішню політику. "Рішення суду по Манафорту - це пас Адміністрації США, яка бореться зі своїми демократами. Аудитори - це дрібно. Тут великі питання вирішуються. Порошенко виправляє помилку дворічної давності, коли хтось сказав, що результат на американських виборах буде іншим", - коментує депутат.

І це вкладається в канву сьогоднішніх відносин Вашингтона і Києва. "Зараз явно є комунікація і збіг інтересів. Ми бачимо рішення про визнання палатою представників Конгресу США Голодомору геноцидом українського народу, а також збіг інтересів по "Північному потоку-2", - стверджує Попов.

Однак експерт з питань міжнародної політики Микола Капітоненко, навпаки, вважає, що це занадто дрібна ставка в грі з Трампом. "Для американців це виглядає дрібно ... Абсурдна характер рішень наших судів - це ознака стану української судової системи, яка просто задіяна в інтригах одних структур проти інших", - резюмує Капітоненко.

Детальніше про те, що стоїть за судовим рішенням проти НАБУ читайте в матеріалі "Апострофа": Забути про Манафорта: навіщо закрили рот главі НАБУ.