RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Ситуація на Азовському морі: генерал назвав безпрограшний для України варіант

Україні необхідно при підтримці своїх західних союзників продовжувати спроби проходу військових кораблів через Керченську протоку.

Про це в бліц-інтерв'ю для "UAportal" розповів генерал Ігор Романенко.

"Тут є два варіанти. Якщо наші військові кораблі пройдуть по Керченській протоці, значить, таким чином ми доведемо, що причиною інциденту були вибрики Путіна, оскільки і в цей раз наші кораблі проходили так само, як завжди. Чесно кажучи, саме так і було , і побічно Путін підтвердив це на підсумковій прес-конференції. Якщо наші кораблі будуть зупиняти, таким чином, буде дезавуйована позиція Росії ", - зазначив генерал.

За його словами, нові спроби проходу необхідно здійснювати з установкою відео і аудіозасобів контролю, і транслювати всі переговори з російськими структурами, починаючи з виходу з Одеси.

"При такому підході Росія виявляється в досить складній ситуації. З точки зору військово-політичної це для України безпрограшний варіант, тому що це демонструє, що Азовське море - не російське озеро, а акваторія для використання двома державами", - підкреслює Романенко.

Звільнення вже захоплених українських моряків є окремою темою.

"Що стосується звільнення українських моряків, то на Росію будуть тиснути політично, дипломатично, будуть суди, і потім, швидко чи повільно, але будуть прийматися рішення. Плюс буде чинитися тиск санкцій", - також додав генерал.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Україна подала до Європейського суду з прав людини позов проти Росії через захоплення українських моряків в Азовському морі.