RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​Конфлікт в Азовському морі: названо запасні транспортні шляхи для України

Через кризу в Азовському морі Україні потрібно серйозно задуматися над альтернативними залізничними і шосейними шляхами.

Таку думку висловив "Апострофу" експерт з питань Криму Андрій Клименко.

На питання про перспективи для України на 2019 рік щодо контролю в Азовському морі, експерт відповів неоднозначно.

"Я думаю, що нам зараз треба виходити з того, що Азовське море буде перекрите для Бердянського й Маріупольського портів. Гадаю, нам треба уже зараз думати про шляхи залізницею та шосейними дорогами. На мій погляд, треба посилено працювати над альтернативними шляхами доставки вантажів зі Східної України в район портів Херсона, Миколаєва, Одеси.

Наша залізниця йде через Волноваху, а це майже фронт. Тож якщо там виникне загострення, то цей залізничний вузол буде перекритий. Знову ж таки, треба провести ревізію альтернативних варіантів. Це дуже важливо, бо втрата продукції Маріуполя і Бердянська - це велике зниження ВВП. Звідти ми відправляємо морем 30-40% експорту металу. Ця втрата означатиме мінус 1-2% валового продукту всієї країни. До цього треба поставитися дуже серйозно", - заявив Клименко.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": У цивілізованого світу є два способи зупинити путінську Росію - Андрій Клименко.