RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Коли Україна реально вступить до ЄС: дипломат назвав терміни

Україна зможе стати членом Європейского Союзу не раніше, ніж через 20-30 років.

Своєю думкою з "Апострофом" поділився дипломат, головний радник Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Василь Філіпчук.

"Відносини з ЄС визначені на багато десятиліть вперед. В Угоді про асоціацію чітко передбачено, що відносини заздалегідь не визначені. До того ж, в заяві ЄС від 15 грудня 2016 року, коли Угода про асоціацію ратифікована, було чітко вказано, що ця угода не надає нам статусу кандидата і не створює передумов для надання такого статусу в майбутньому", - переконаний експерт.

За його словами, пройде не одне десятиліття, поки Україна стане повноцінним членом ЄС.

"Що б ми не писали, є узгоджений документ, який є частиною вступу в силу Угоди про асоціацію - і саме він визначає наші відносини на 30-40 років. Свого часу і президент Єврокомісії Юнкер, і Меркель, і інші керівники держав ЄС неодноразово говорили, що як мінімум на 20-30 років питання вступу України до ЄС знімається з порядку денного. Є угода - виконуйте, а все інше не має ніякого значення. Можна на всіх стінах писати ЄС і НАТО - але це жодним чином не вплине на природу відносин", - підкреслив Філіпчук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Пил в очі: чому курс на ЄС і НАТО не допоможе Україні.