RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

З'явився ультимативний документ ЄС по Україні: чого хоче Брюссель

В ЄС підготували документ про політичну ситуацію в Україні для міністрів закордонних справ, які зберуться у Брюсселі 18 лютого.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У документі під назвою "Тримати Україну на її європейському шляху" зокрема містяться думки про те, що Брюссель може запропонувати Києву, і що Україна має зробити, аби наблизитись до ЄС.

Однак, документ не містить ніяких нових обіцянок щодо нових санкцій проти Росії хоча й вказує, що Брюссель "в разі російських спроб підірвати українські вибори повинен бути готовим діяти на підтримку України" і що ЄС повинен "надати додаткову допомогу, включно з гуманітарною, Східній Україні, що враховувало б і регіони уздовж Азовського моря, зачеплені російськими діями".

Дискусія міністрів закордонних справ не матиме за наслідок висновки Ради ЄС на рівні міністрів. Це не вдається раді ЄС на рівні міністрів із 2015 року через розбіжності серед країн-членів і потребу в одностайності.

Відомо також, що деякі країни піднімуть тему можливого покарання Росії через арешт 24 українських моряків після інциденту в Керченській протоці.

Глави дипломатій країн ЄС також, як очікується, обговорять тему майбутніх президентських виборів в Україні 31 березня і парламентських виборів, що відбудуться восени.

Про перспективи вступу України до ЄС читайте у матеріалі "Апострофа": Пил в очі: чому курс на ЄС і НАТО не допоможе Україні.