RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порошенко різко відповів на ідею Путіна про спільне громадянство

Український уряд і Верховна Рада не підтримають ідею про введення спільного громадянства РФ і України, запропоновану президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час візиту до Львова, передає "5 канал".

На його думку, також в парламенті не буде підтримана і ініціатива щодо спрощення видачі українського громадянства росіянам, які переїжджають в Україну з політичних мотивів.

На його думку, будь-яка подібна ініціатива Путіна або кого-небудь з керівництва РФ, спрямована на часткове відродження СРСР, і Україна в цьому участі не братиме.

"Ми не дозволимо розгорнути курс України назад в Радянський Союз або в Російську імперію. Україна є європейською нацією, і Україна є європейською державою ... Ніколи більше не повернемося в Росію. І ми не будемо сприймати, що хтось росіянам зараз буде надавати святе українське громадянство. Вони його будуть просити, всі 140 млн, тому що у нас краще", - сказав президент.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що від введення загального громадянства між Росією і Україною і росіяни і українці "тільки виграють".