RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Президент Єврокомісії зробив заяву про схожість Порошенка і Зеленського

У Європейській комісії не бачать суттєвої різниці в питанні протистояння Росії між президентом України Петром Порошенко і обраним на цю посаду під час виборів Володимиром Зеленським.

Про це заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер для польського видання Rzeczpospolita.

Він зазначив, що і Порошенко і Зеленський дотримуються ідентичних поглядів щодо деокупації окремих територій України і збереження режиму санкцій проти РФ.

"Я дуже уважно слухав заяву (Зеленського - ред.) і не знайшов істотної різниці між ним і Порошенко, коли мова йде про Росію. Те, що він хоче закінчити війну на сході України, Москві не допомагає", - заявив високопоставлений європейський чиновник.

Він зазначив, що при новому українському президентові рівень підтримки ЄС для країни понижений не буде.

"Жодна інша країна за межами Союзу не отримала від нас такої великої допомоги", - зазначив Юнкер.

Глава Єврокомісії підкреслив, що незалежно від політичних подій в Україні, керівництву країни необхідно посилювати боротьбу з корупцією.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ЄС була опублікована заява, що міцна підтримка України на її шляху в проведенні реформ і боротьбі за територіальну цілісність після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського, послаблена не буде. Заява була підписана главою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і президентом Європейської ради Дональдом Туском.