RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Отримує задоволення: в Росії пояснили, що треба Путіну від війни на Донбасі

Війна на Донбасі необхідна російському президенту Володимиру Путіну як одна з опор пропаганди, до того ж - вона приносить йому задоволення.

Таку думку "Апострофу" висловив російський публіцист Леонід Радзіховський.

"Теоретично, якщо б Путін хоча б не заперечував, Зеленський міг би домогтися остаточного заморожування конфлікту - як в Абхазії: межу зафіксовано і, наскільки я знаю, за кілька років не було жодного пострілу. У такому випадку в Україні б розмови про війну закінчилися.

Військово-технічно це питання можна вирішити - справа в політичній волі. Якщо судити за указом Путіна, вона у нього спрямована на зовсім інше: на консервацію конфлікту в сенсі не припинення обстрілів і фіксації кордонів, а продовження конфлікту, відчайдушної піар-війни. Ця піар-війна йому необхідна як одна з опор пропаганди. Крім того, це йому просто приносить задоволення. Нарешті, він, мабуть, досить справедливо вважає, що піар-війна, яка начебто консолідує українське суспільство, насправді послаблює Україну, відволікає її психологічні сили на помилкові цілі", - вважає експерт.

Також, за його словами, Путін поставив остаточну крапку в "мінських домовленостях".

"Якщо ж говорити про інші цілі, то зрозуміло, що розмови про повернення Криму - це словоблуддя. В "мінському процесі" тепер Путін поставив остаточну крапку. Припустимо, навіть Україна захотіла б прийняти до свого складу області, де значна частина жителів є громадянами Росії... Такого, здається, в історії взагалі не бувало. Так що "мінський процес" поховано остаточно", - переконаний Радзіховський.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Путін поставив Зеленському жорсткі умови: в чому небезпека для України.