RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Відновлення "нормандського формату": стало відомо, про що говорили дипломати в Парижі

У п'ятницю, 12 липня, радники глав Франції, Німеччини, України та Росії зустрілися в Парижі з метою відновити роботу "нормандського формату" переговорів по Донбасу.

Про це повідомляє DW.

Німецька сторона зазначила, що переговори базувалися на останніх позитивних зрушеннях на сході України. На зустрічі опрацьовували подальші кроки по впровадженню Мінських угод, перш за все припинення вогню.

Україну на цій зустрічі мав представляти заступник голови офісу президента Вадим Пристайко.

Російське агентство "Інтерфакс" з посиланням на своє джерело повідомило, що "новий склад української делегації продемонстрував зацікавленість в діалозі. Настрій був більш конструктивним, ніж у попередників. Проте радикально зблизити позиції учасників зустрічі не вдалося".

У США в свою чергу зазначили, що зміна форматів переговорів не усуне "відсутність у Росії політичної волі" виконати Мінські угоди. За словами представника Держдепу, Вашингтон підтримує ініціативи з міжнародних переговорів по ситуації в Україні, але вважає, що зміна форматів не усуне головну перешкоду виконанню "Мінська" - небажання Росії.

Нагадаємо, докладніше про це форматі переговорів по Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Треба поговорити: чи зможе Зеленський розширити Нормандський формат.