RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Капітуляція та самогубство: експерт вказав на небезпеку домовленостей з Путіним по Донбасу

Світові лідери можуть готувати остаточну капітуляцію України - проведення виборів на Донбасі без відведення російських військ у вигляді "бомби уповільненої дії", на що будуть натякати на наступній зустрічі в Нормандському форматі, і саме тому конфлікт в "замороженому" стані буде кращим варіантом для країни.

Про це заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю "Апострофу".

Він підкреслив, що згода на проведення виборів на Донбасі без відведення російських військ стане "самогубством".

"Якщо доведеться від чогось відмовлятися, то краще вибирати не самогубство України шляхом прийняття до себе цих територій, а заморожування конфлікту. Повторюся, зараз це найменш гірший варіант для України. Все інше, що Україні, що зараз пропонує Путін і в чому йому допомагає нормандська четвірка - це самогубство", - підсумував російський експерт.

Також Піонтковський висловив думку, що Нормандський формат в його нинішньому вигляді для України може стати аналогом Мюнхенської зустрічі для Чехословаччини, коли рішення про капітуляцію країни було вже прийнято і вона була поставлена перед фактом лідерами інших держав. Експерт закликав не відмовлятися від ідеї введення миротворців на окуповані частини Сходу України.

"Нормандська четвірка планується в Парижі для заключної капітуляції України, як Мюнхенська зустріч влаштовувалася для капітуляції Чехословаччини. На це ні в якому разі не можна погоджуватися. Адже український народ хоче перш за все, щоб не гинули люди. І цього можна досягти тільки одним шляхом - заморожування конфлікту під контролем міжнародних миротворців", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський обговорив з главою російського МЗС Сергієм Лавровим підготовку нової зустрічі в Нормандському форматі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.