RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Путіна зробили загрозливу заяву про переговори щодо Донбасу

У Кремлі очікують, що українські представники внесуть ясність щодо позиції влади щодо "формули Штайнмайера" на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також вказав на суперечливі відомості про плани української влади на процес врегулювання на Донбасі.

"Ми чули з Києва різні заяви щодо попередньої відмови. Говорилося і про технічну помилку, і про нерозуміння і так далі ... Усі чекають, що настане ясність, чи трансформувалася позиція української сторони, чи підтверджує українська сторона свій відхід від попередніх домовленостей або коригує підтвердження своїх попередніх зобов'язань. Ми саме цього і очікуємо", - зауважив Пєсков.

Представник президента країни-агресора пригрозив, що якщо Київ остаточно відмовиться від прийняття "формули Штайнмайера", то російська сторона самостійно "продовжить пошуки шляхів вирішення цієї внутрішньоукраїнської проблеми в міру своїх можливостей". Відмова Києва від підписання "формули", за словами Пєскова, "істотно загальмує весь процес".

Раніше "Апостроф" опублікував матеріал - "Примус по Штайнмайеру: що буде, якщо Україна піде на поступки по Донбасу", в якому були досліджені всі "підводні камені" процесу врегулювання за вказаною "формулою".