RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зняти двозначності: Лавров розповів про очікування Кремля від зустрічі Зеленського і Путіна

В ході зустрічі в Нормандському форматі 9 грудня президент Росії Володимир Путін буде наполягати на безальтернативності виконання Мінських угод для врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомив на брифінгу для журналістів голова російського МЗС Сергій Лавров, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що Кремль розраховує на підтримку партнерів в питанні виконання Мінського комплексу заходів.

"Розраховуємо на те, що вони використовують свої відносини з офіційним Києвом для того, щоб і там усвідомили безальтернативність рухів саме в напрямку повного виконання мінського комплексу заходів", - заявив Лавров.

За словами керівника російського МЗС, керівництво РФ буде покладатися на підтримку господарів саміту - французької сторони і президента Еммануеля Макрона в просуванні цього меседжу в переговорах з президентом України Володимиром Зеленським.

"Особливо ми, звичайно, розраховуємо, на наших французьких колег як господарів нормандського саміту, щоб зняти будь-які двозначності, і щоб цей саміт чітко підтвердив непорушність і безальтернативність руху до виконання мінського комплексу заходів", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спікер російського президента Дмитро Пєсков заявив, що зустріч президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна відбудеться 9 грудня на саміті в Нормандському форматі в Парижі.