RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Водолій проти маніпулятора: хто є головним переможеним від зустрічі Зеленського з Путіним

На Нормандській зустрічі, яка відбулася у пАрижі 9 грудня, президенти Володимир Зеленський та Володимир Путін недооцінили один одного.

Про це "Апострофу" розповів депутат Державної Думи Російської Федерації з 2007 по 2016 року Ілля Пономарьов.

"Що сталося в Парижі з точки зору підведення підсумків. Президенти, на мій погляд, один-одного не оцінили. Путін вважав, що він зіткнувся з зеленим хлопчиком, якого він легко заламає на основі того, про що домовилися Сурков (Владислав Сурков, помічник президента РФ - ред.) з Єрмаком (Андрій Єрмак - помічник президента України - ред.). У Єрмака була директива від президента, що потрібно бути поступливим, щоб в будь-якому випадку Нормандська зустріч відбулася і була можливість особистої розмови з Путіним. Путін їхав туди з наміром підписати папір, який до цього був уже узгоджений.

З іншого боку, Володимир Олександрович вважав, що через його чарівність Путін розчулиться і всі недомовленості зважаться. Зеленський - Водолій, а Путін -Терези. У розмові Путін дуже талановитий маніпулятор, а з точки зору паперів він вивіряє кожне слово. Слава Богу, президент (Зеленський - ред) не повторив помилки свого попередника", - сказав Пономарьов.

Екс-депутат додав, що підсумки переговорів не такі вже й погані для України. Адже Володимир Путін визнав українського президента за рівного. У програші залишилися Андрій Єрмак та Владислав Сурков, адже їх закулісні домовленості виявилися нікчемними. Єрмак не зміг вплинути на Володимира Зеленського, а Сурков вчасно не попередив про цей момент Путіна.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Микола Капітоненко вважає, що Володимир Зеленський ризикує навіть втратити ще більше довіри виборців. Натомість лідер Кремля Володимир Путін виграє, бо продемонстрував свою готовність домовлятися і відкрив собі шлях до вирішення стратегічних для Росії питань.