RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Все обернулося добре: названо несподіваний результат "українського" скандалу в США

Скандал зі спробою імпічменту президента США Дональда Трампа може зіграти на користь Україні.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" російський політолог Андрій Піонтковський.

У відповідь на питання про те, коли президенту України Володимиру Зеленському можна зустрітися з Трампом, щоб не викликати зайвих підозр, Піонтковський зазначив, що на даний момент загроз у Вашингтоні для Києва немає.

"Для України все обернулося дуже добре. І республіканці, і демократи, і весь військово-політичний істеблішмент ставляться до України дуже добре, з великим ентузіазмом її підтримують. Та й на Трампа впливають Помпео, міністр оборони США, його оточення. Я думаю, що вони не дозволять Трампу поїхати на 9 травня до Москви. Тому ніяких особливих загроз для Зеленського у Вашингтоні немає. Він може здійснити тріумфальну поїздку до Вашингтона і бути присутнім при підписанні Трампом для України статусу головного союзника - не члена НАТО. Це різко посилить зовнішньополітичні позиції Києва. А інший причини їхати Зеленському до США немає", - говорить Піонтковський.

Політолог підкреслює, що можливий статус головного союзника США дасть Україні можливість приєднатися до глобальної системи безпеки в обхід проблем з НАТО.

"Він (статус головного союзника США, - прим. ред.) обходить всі проблеми вступу до Альянсу. Носіями такого статусу є Південна Корея, Японія, Ізраїль, Австралія і Нова Зеландія. Для цього не треба домовлятися з Макроном або Меркель. Бо вони можуть заблокувати будь-яке підвищення статусу", - відзначає експерт.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Зараз унікальний момент для України - Андрій Піонтковський .