RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна може стати для США стратегічно важливим союзником - Юрій Ванетік

Американський політичний консультант, адвокат Юрій Ванетік розповів чого можна очікувати від зустрічі президента США Джо Байдена та президента України Володимира Зеленського.

Про це він пише в свої колонці в американському виданні newsmax.com.

В статті Юрій Ванетік вказує, що президент Байден може опинитися в глибокій неприємності лише через сім місяців свого президентства, головним чином через події в Афганістані. Президент Байден потребує політичного прориву, і його новий союзник в Україні може йому допомогти, коли обидва лідери зустрінуться в Білому домі.

"На зустрічі, яка відбудеться, 1 вересня, обидва лідери повинні домовитися про початок створення більш міцного стратегічного союзу між двома країнами, спрямованого на реформування та зміцнення відсталої економіки України та зміцнення її оборони як противаги їхньому спільному супернику - Російській Федерації" - зазначає Ванетік.

Forbes

Американський політичний експерт також зазначає, що після захоплення Афганістану Росія та Китай відкриті для відносин з талібами, і Росія дружня з Іраном, який пов'язують з терористами, а тепер також стає другом талібів.

"Ми проти них, і Україна може бути для нас стратегічно важливим союзником" - говорить Юрій Ванетік.

Він зазначає, що США може надати Україні допомогу в залученні інвестицій, зокрема компаній зі світовим ім’ям, зокрема в сфері енергетики.

На заваді плідної співпраці може стати український олігархат, який контролює велику частину істеблішменту. Американський політичний консультант Венетік пропонує запровадити обмежену, але точну програму амністії для української бізнес-еліти, щоб залучити їх на шлях сплати податків та прийняти соціальні зобов’язання для своїх заводів, торгових центрів та трубопроводів.

Підсумовуючи, Юрій Ванетік зазначає, що Америці потрібен новий друг, і Україна може стати цим другом.