RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Грав на боязні мікробів: Путіна звинуватили в спробі налякати Трампа

Путіна запідозрили в "грі" над страхами своїх іноземних політичних колег і опонентів. Зокрема таке припущення висловили люди з оточення колишнього президента США Дональда Трампа. Вони вважають, що на зустрічі з американським лідером в 2019 році, яка відбулася в Японії, президент РФ закашлявся декілька разів спеціально, так як знав, що у Трампа боязнь мікробів.

Про це повідомило видання РІА "Новости", посилаючись на коментар екс-радника Дональда Трампа з питань Росії Фіони Гілл. У розмові з Грішем вона припустила, що неодноразове кашляння і прочищення горла Путіним було навмисним. Таким чином він хотів вплинути на фобію свого американського колеги, щоб частково вибити його з рівноваги.

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков вже відреагував на це припущення і назвав його "нісенітницею".

"Це повна нісенітниця", - сказав РІА "Новости" Пєсков, коментуючи відповідні висловлювання колишнього прес-секретаря Трампа Стефані Грішем.

Дійсно, подібні кашляння є звичайною справою для будь-якої людини. Але все ж варто зазначити, що такі припущення є небезпідставними. Раніше Путін вже не раз демонстрував "гру" на нервах і страхах своїх колег.

Так, одного разу в цьому особисто переконалася Ангела Меркель. Під час однієї із зустрічей Меркель з Путіним, російський лідер спустив з повідця свого лабрадора. Меркель і Путін дуже добре один одного знають. Тому господареві Кремля було прекрасно відомо, що його колега ще з дитинства боїться собак.

Інший випадок трапився в 2007 році з тодішнім президентом Франції Ніколя Саркозі. Після зустрічі з російським лідером він вийшов задоволений, але при цьому похитувався. Тоді, за чутками, Путін напоїв Саркозі, котрий не вживає алкоголь, горілкою.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Кремлі назвали "камінь спотикання" зустрічі Зеленського і Путіна.