RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Росія звинуватила Україну у підготовці провокацій на кордоні та окупованому Криму

Рада безпеки Росії звинуватила Україну в підготовці провокацій на кордоні та окупованому Криму, негативному інформаційному впливі на кримчан та громадян з "інших прикордонних регіонів Росії".

Про це заявив заступник секретаря Ради безпеки РФ Олександр Гребенкін в інтерв'ю "Російській газеті".

Гребенкін звинуватив українську владу в "радикальному націоналізмі" та "русофобії", а оголошення Росію - країною-агресором він назвав "безпідставним".

"Цей фактор, безумовно, дуже негативно впливає на оперативну обстановку на російсько-українській ділянці державного кордону. Так, останнім часом зросли ризики проведення українськими спецслужбами та радикальними організаціями провокацій на кримському напрямку та щодо об'єктів морської економічної діяльності та транспортних переходів в Азовському і Чорному морях" , - поінформував заступник секретаря Радбезу РФ.

Також він вважає, що українські ЗМІ дають "спотворену" та "недостовірну" інформацію про зовнішню та внутрішню політику Росії. Він заявив, що Україна має негативний інформаційний вплив на мешканців окупованих Росією територій.

Також читайте матеріал "Апострофа": Голови Путіна розуміють, що вже втратили Україну - російський журналіст

Нагадаємо, Росія стягує до кордонів України військових і перекидає танки. За даними спецслужб західних країн, висока ймовірність спроб РФ дестабілізувати ситуацію в нашій країні найближчої зими, в тому числі і військовими методами.