RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Токаєв міг зневажити на ПМЕФ двійника Путіна - експерти

Сенсацією на "економічному форумі" в Санкт-Петербурзі став президент Казахстану Токаєв, що відзначився різкими висловлюваннями прямо в обличчя путіну: що росія не має права вести війну; посміявся над, як він висловився, квазідержавними утвореннями "лнр-днр", у грубій формі відмовив росії у визнанні цих формувань. Він також нагадав путіну, що Радянським Союзом здебільшого керували вихідці з України. Це, на думку керуючого партнера Національної антикризової групи Тараса Завгороднього свідчить про те, що функцій у візиту було кілька: по-перше, висловити в обличчя Путіну критичну думку про нього, що, швидше за все є позицією Китаю та США, які бачать, що Росія слабшає, і змушують її виходити з війни. По-друге, не виключено, що завданням Токаєва було подивитися – справжній Путін буде присутній або його двійник. Токаєв — ідеальна кандидатура для такої ролі, оскільки часто зустрічався з Путіним.

Про це пише "Голос".

"Можливо, різкий виступ президента Казахстану та його відмова прийняти від росії орден Олександра Невського означає ймовірність присутності двійника. Швидше за все, у нього були вагомі підстави і якась інформація про людину, яку представляють путіним, щоб так зухвало поводитися під час виступу на форумі" – підкреслив він.

Експерт Інформаційного центру "Міжмор’я" Юрій Гончаренко вважає, що "швидше за все Токаєв до останнього не вірив в ймовірність того, що його посадять на сцені поруч з актором, який гратиме роль президента росії. Інформація про те, що путін в комі, звісно, вирувала в ЗМІ, але під час війни й не такі чутки можуть бути запущені. Тим більше сам дон-кадиров-дон спростував інформацію про важкий стан здоров’я путіна. На додачу, для східного правителя тиснути руку актору і називати того публічно президентом — невимовна образа, за яку той вирішив одразу почати відповідати різкими діями".

"Цікавим є той факт, що андрій турчак досить жорстко обірвав "вірного путінця" затуліна, який почав наїжджати на казахського Президента. На росії дійсно готують транзит влади і шукають гарантів для мінімізації втрат від того, що розпочав путін. А оскільки всі розуміють, що Токаєв, окрім себе самого, на саміті представляв і західні розвідки, і, швидше за все, китайських товаришів — починати конфлікт з ним є вкрай недалекоглядним", – підкреслив він.

Одразу після завершення візиту Токаєва між Казахстаном і росією розпочалася торгова війна: росія припинила відвантаження казахстанської нафти після заяв Токаєва на ПМЕФ, Казахстан натомість блокує на своїй території 1700 вагонів з російським вугіллям.