RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Справу "чорної бухгалтерії" ПР може "витягнути" тільки група співробітників НАБУ - Трепак

Якщо справою "чорної бухгалтерії" Партії регіонів займатиметься тільки один співробітник, то вона не просунеться. Є необхідність, щоб неюзаймалася група людей.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив колишній перший заступник голови СБУ, начальник Головного управління "К" генерал-майор Віктор Трепак, який передав в НАБУ "чорну бухгалтерію" ПР. Нагадаємо, в середині січня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що "чорної бухгалтерією" в НАБУ займається тільки один детектив.

"Якщо цією справою займається тільки один детектив НАБУ, то це повний завал. Для одного детектива ця справа заздалегідь "непідйомна", його може "витягнути" тільки група співробітників НАБУ", - вважає Трепак.

За його словами, поки справа "чорної бухгалтерії" ПР не буде розслідувана належним чином, в країні не вийде зламати традицію політичної корупції.

"Сьогодні в Україні немає більш важливої корупційної справи. Вона розкриває принципи заволодіння державною владою і використання її в злочинних інтересах. Ці підходи працюють і сьогодні. Як і конкретні персоналії, які продовжують перебувати на політичному олімпі. Поки ця справа не буде в повній мірі розслідувана з належною правовою оцінкою всіх злочинних фактів і притягненням винних до відповідальності, до тих пір в Україні буде зберігатися політична корупція і не буде розірвана "пуповинний" зв'язок нинішньої влади з попередньої", - вважає Трепак.

Він звернув увагу, що іншими справами займаються відразу кілька відомств відразу, а "чорна бухгалтерія" ПР залишилася поза фокусом уваги.

"Для розслідування справи про узурпацію влади Януковичем в ГПУ створено цілий департамент. Оперативне супроводження розслідування цієї справи здійснює СБУ і МВС. А об'ємною справою "чорної бухгалтерії" займається тільки один детектив, який самостійно веде слідчу і оперативну роботу", - підсумував Трепак.

Повну версію інтерв'ю з Віктором Трепаком - про звинувачення глави ЦВК Охендовського, обмін полоненими і політизацію Генпрокуратури - читайте на сайті "Апострофа".