RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Наливайченко підтвердив факт передачі документів про українську корупцію США

Екс-глава СБУ, керівник руху "Справедливість" Валентин Наливайченко підтвердив факт передачі зібраних його організацією документів про корупцію у вищих ешелонах української влади американському Мін'юсту.

З відповідною заявою Наливайченко виступив 20 лютого під час прес-конференції в Інституті Горшеніна, відповідаючи на питання, чи причетний він до передачі США інформації про політичну корупцію в Україні, про що заявив нардеп Артеменко з фракції РПЛ, передає кореспондент "Апострофа".

"Дійсно, я передав документи для того, щоб і в Україні, і в США в рамках кримінальних справ були названі прізвища, назви офшорних компаній, а головне, щоб були покарані люди, які організували виведення і крадіжку грошей з України", - сказав Наливайченко.

Він підкреслив, що на рівні Білого Дому є "чітке переконання і підтримка" необхідності розслідування корупції у вищих ешелонах влади України.

При цьому на питання, кому саме в Америці він віддав документи, Наливайченко відповів: "Міністерству юстиції США, причому не просто віддав, а передав офіційно. Більш того, Мін'юст США офіційно підтвердив, що взяв документи на перевірку".

Екс-глава СБУ зазначив, що документи про корупцію в органах влади в Україні були передані і в ГПУ. Він уточнив, що в зазначених документах фігурує президент Петро Порошенко, його соратник Ігор Кононенко та відомості про їх офшори. Наливайченко зазначив, що документи були зібрані вже після того, як він залишив посаду голови СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", в американському виданні New York Times з'явилася стаття, яка звинувачує президента України Петра Порошенка в потуранні корупції.