RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Порошенка відповіли з приводу затримки з його візитом в США та зустрічі з Трампом

Перенесення зустрічі Петра Порошенка з Дональдом Трампом в адміністрації українського президента пов'язують з об'єктивними причинами.

В інтерв'ю виданню "Сегодня" заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв повідомив, що візит Порошенка в США повинен був відбутися в кінці лютого, але його перенесли через те, що в Білому домі в той момент проходили непрості кадрові перестановки. До того ж українська сторона зацікавлена в результативності зустрічі, а не в самому факті візиту.

Єлісєєв запевнив, що підготовка до зустрічі Порошенка і Трампа активно ведеться на рівні обох країн. "Хочу ще раз повторити: зустріч на вищому рівні відбудеться, як тільки дві сторони узгодять порядок денний, а також наповнення майбутньої зустрічі. Звичайно, ми б хотіли, щоб це сталося якомога швидше", - повідомив він.

Нагадаємо, поки відбувся лише один офіційний контакт на рівні глав України і США. Це була телефонна розмова Порошенко та Трампа 5 лютого нинішнього року.

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Євген Ярошенко у своїй колонці на "Апострофі" пояснив, чому Трамп не зустрівся з Порошенком.