RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Відставка глави НБУ: експерт передбачив швидкий переїзд Гонтаревої у Москву

Через величезну кількість порушень в діях глави Національного банку України Валерія Гонтарєвої, за якими необхідно порушувати кримінальні справи, вона буде прагнути якомога швидше залишити свою посаду. Таку думку висловив в коментарі "Апострофу" керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній.

"Відставка гряде, бо Гонтарєва розуміє, що ніякої чистки банків не відбувалося, був просто дерибан, в тому числі, у інтересах деяких іноземних інвесторів. Крім того, вбивалися в основному банки з українським капіталом, російські банки не рухали, хоча вони були у такому ж жахливому становищі, як і більшість українських банків ", - заявив експерт.

За його словами, Гонтарєва дуже багато знає, як про нинішню владу, так і про попередню, оскільки активно працювала з бондами і євробондами за схемами Януковича та Арбузова.

"З великим інтересом її б послухали у ФБР для того, щоб мати компромат на українську еліту, так що я не виключаю, що Гонтарєва в разі відставки дуже швидко залишить Україну і швидко спливе, швидше за все, у Москві", - вважає експерт.

Детальніше про перспективи відставки глави НБУ Валерії Гонтарєвої читайте у матеріалі "Коли піде і хто на заміну: що буде з Гонтарєвою і Нацбанком", опублікованому на "Апострофі".