RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

​Такого не було ні при Кучмі, ні при Януковичі: Бекешкіна осадила Луценка щодо обшуків в МЦПД

Користувачі соціальних мереж продовжують бурхливо обговорювати ситуацію зі скандальними обшуками представників СБУ і прокуратури в офісі МЦПД у Києві.

Зокрема, сьогодні з'явилася реакція генерального прокурора Юрія Луценка, який вважає, що глава МЦПД Василь Філіпчук написав "план по здачі Донбасу Путіну".

Йому відповіла відомий соціолог, директор фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

"Абсолютно не поділяю позицію Філіпчука, і група аналітичних центрів про це висловилася однозначно. Але проводити обшук в аналітичному центрі, якщо у його керівника "не такі" погляди, які, до речі, він не приховував, а озвучив публічно – такого не було ні при Кучмі, ні при Януковичі. До речі, у нас в країні не більшість, але все ж 25% населення згодні на мир "за будь-яку ціну". Так що – на них теж заводити справу? До речі - а як з Пінчуком? В його офісі теж обшуки? Вважаю все це дуже небезпечною тенденцією (додамо наступ на антикорупційні ГО і ще дещо). Думаю, далі будуть ті, хто "бігає до посольств" (згадала ваше висловлювання про Шабуніна, який "бухає з Томбінським"), - написала Бекешкіна.

Нагадаємо, вчора співробітники прокуратури і СБУ з багатьма порушеннями проводили обшук в офісі МЦПД, де також знаходиться редакція "Апострофа". Глава МЦПД Василь Філіпчук заявив, що проти нього застосовували фізичну силу і в офіс не пускали адвоката.