RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Команда Порошенко розсипається: Жданов вказав на загрозу політичного реваншу Кремля в Україні

На тлі зростання ймовірності проведення позачергових виборів розсипається команда президента Петра Порошенка, що створює сприятливі умови для перемоги прокремлівських політичних сил в Україні.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у відеоблозі на "Апострофі".

Він вказав на те, що команда президента втрачає ключові позиції, наприклад, Національний банк України, звідки після візиту до Вашингтона просто втекла Валерія Гонтарєва.

"Вона приїхала і оголосила робочий день своїм останнім робочим днем і артикулювала це на всю країну через засоби масової інформації. Вона просто тупо сказала: "Я пішла" і грюкнула дверима", - розповів експерт.

За його словами, такий демарш свідчить про те, що команда президента починає розвалюватися.

Одночасно, відзначає Жданов, зараз відбувається активізація прокремлівських політичних сил, особливо "Опозиційного блоку", що може бути пов'язано зі зміною тактики Москви у підпорядкуванні України.

"Неможливо військовим шляхом нас завоювати, не вдалося нас дотиснути морально-соціальними проблемами - втрати, війна, обстріли - вони будуть намагатися взяти реванш з політичної точки зору. Про це можна судити по тим білбордів, які вивішує Оппоблок, за їхніми заявами", - підсумував експерт.

Детальніше про загрозу фактичної федералізації України читайте в матеріалі "Кремль готує реванш в Україні: сепаратизм загрожує будь-якому регіону", опублікованому на "Апострофі".