RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Нардепи не відбили свої мандати: аналітик озвучив прогноз щодо дострокових виборів в Раду

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко вважає, що на сьогоднішній день більшість народних депутатів у Верховній Раді не зацікавлена в проведенні дострокових парламентських виборів.

Про це він пише в колонці для "Апострофа".

За його словами, зараз головне завдання президента України Петра Порошенка - приручити Раду, про що свідчать подання на позбавлення недоторканності нардепів.

"Потрібно зауважити, як веде себе генпрокурор Юрій Луценко. Він пише у себе в Facebook про те, що готуються подання на нардепів - це прямий політичний тиск. Якщо у тебе є факти, ти звертаєшся до Ради, йдеш повністю за процедурою", - підкреслив Петренко.

Він додав, що Порошенко давно б уже призначив дострокові парламентські вибори, але йому заважає прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Повертаючись до питання дострокових парламентських виборів, слід зазначити, що бажаючих втратити мандат зараз в Раді немає. З огляду на те, скільки грошей було вкладено в отримання мандата, а ця каденція виявилася не дуже прибутковою", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "В оточенні Порошенка протистояння, а він буде приручати Раду".