RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Саакашвілі потрапив в базу "Миротворця", а в мережі показали нове відео його прориву в Україну

Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, як і анонсувалося раніше, прибув до Львова.

ПОВЕРНЕННЯ СААКАШВІЛІ В УКРАЇНУ: ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

Про це повідомляється на сторінці політика у Facebook.

Тим часом у Державній прикордонній службі України (ДПСУ) повідомили, що на пункт пропуску "Шегині" виїхала слідча група військової прокуратури і співробітники Нацполіції.

"Попередньо у діях організаторів масового безладу на кордоні вбачаються ознаки порушення ст. 332 і 348 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні відомства.

Також прикордонники закликали учасників незаконного перетину кордону повернутися до пункту пропуску і оформити перехід згідно із законом.

Спікер ДПСУ Олег Слободян в коментарі "Українській правді" заявив, що за фактом прориву можуть бути відкриті щонайменше три справи.

"Це незаконний прорив на режимний об'єкт тобто порушення міжнародних угод з польською стороною, незаконне перетинання державного кордону групою осіб, а також нанесення тілесних ушкоджень співробітникам прикордонної служби при виконанні службових обов'язків", - сказав він.

Також стало відомо, що Саакашвілі поміщений в базу "Чистилище" сайту "Миротворець". Йому закидають незаконне перетинання Державного кордону України та напад на прикордонників при виконанні ними своїх обов'язків по охороні державного кордону України в складі групи осіб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, з'явилися фотографії, як прикордонники зустрічали Саакашвілі в пункті пропуску "Шегині".