RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Влада ігнорує принципи верховенства права: на Заході вказали на важливу проблему України

Уряд України залишається недієздатним дотримуватися принципів верховенства закону, незважаючи на систематичну боротьбу з корупцією.

Про це пише старший радник Atlantic Council Андерс Аслунд у своїй статті для LIGA.net.

За його словами, раніше українські та іноземні інвестори скаржилися на зловживання з боку податкових органів, і в березні розпочався судовий процес над головою ДФС Романом Насіровим.

"Тепер найбільшою причиною для занепокоєння є генеральна прокуратура і служба безпеки. Обидва установи перебувають під контролем президента, і обидва часто називають відомствами-хижаками", - відмітив Аслунд.

"Очікується, що судові реформи, над якими зараз ведеться робота, посилять контроль над виконавчою владою, убезпечать права власності і, відповідно, підстьобнуть зростання економіки. Але вже зараз ясно, що цього мало", - додав він.

Аслунд також звернув увагу, що екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі отримав простір для критики президента України Петра Порошенка.

"Спровокувавши судовий розгляд, Саакашвілі отримав майданчик, звідки зможе критикувати судову систему України та ігнорування принципів верховенства закону з боку Порошенка", - пише експерт.

Крім цього, він підкреслив, що вимога МВФ до уряду України створити антикорупційний суд все ще залишається невиконаним.

"Вимога МВФ до уряду України створити незалежний антикорупційний суд, який би розглядав справи і карав безчесних державних осіб, залишається невиконаним. Однак якщо Україна хоче і далі йти по шляху відновлення економіки, їй доведеться продемонструвати, що ніхто, навіть президент - не може бути вище закону", - констатував Аслунд.

Як повідомляв "Апостроф", в Atlantic Council розповіли, як Росія використовує західні ЗМІ проти України.