RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Протести в Україні: експерт назвав найнебезпечнішу дату і вказав на цікаві моменти

У середині жовтня в Києві виникне ситуація високої ймовірності конфліктів і зіткнень, оскільки одночасно відбудуться виступи різних політичних сил.

Таку думку в Інтерв'ю "Апострофу" висловив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко.

"Середина жовтня буде дуже гарячою порою, оскільки є два моменти, які можуть накластись один на інший. Перший - це масові акції протесту, анонсовані Міхеїлом Саакашвілі, який апелює до середнього класу українців з питаннями про зняття депутатської недоторканності, про прийняття нового виборчого законодавства та про впровадження антикорупційного суду", - розповів він.

Екс-губернатор Одеської області Саакашвілі спирається на підтримку "Батьківщини", опозиціонера Анатолія Гриценка, екс-глави СБУ Валентина Наливайченка та частини "єврооптимістів", зазначив експерт.

У той же час, на середину жовтня заплановано розгляд закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей", який може викликати протести праворадикалів.

"Таким чином, у нас буде кілька акцій протесту. З одного боку - радикальні організації, з іншого - ліберально налаштовані люди. Їх інтереси можуть зійтися або ж, навпаки, можуть виникнути конфліктні ситуації. А де велика кількість людей, там завжди виникає небезпека" , - підсумував Петренко.

Слід очікувати, що Національна гвардія і Національна поліція в цей день будуть максимально обережні і дотримуваться всіх можливих заходів безпеки.

Детальніше про акції протесту в середині жовтня читайте в матеріалі Петренко для "Апострофа" Саакашвілі і не тільки готують Порошенку гарячі дні: найнебезпечніша дата.