RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Чи не схоже на правду: військовий експерт пояснив, навіщо Турчинов налякав українців загрозою масштабного вторгнення РФ

Заява секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександра Турчинова про стягування Росією до кордонів з Україною перефарбованих під миротворців військ не має під собою реальних підстав.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Те, про що сказав Турчинов, взагалі не схоже на правду. Я не знаю, навіщо він нагнітає обстановку. Може, секретар РНБО хоче показати свою значимість. Може, хоче залякати суспільство", - припускає Жданов.

Він зазначає, що українці мало реагують на загострення ситуації на фронті, а кількість обстрілів і втрати вже стали сухою статистикою. Тому, каже експерт, подібна заява, швидше за все, була зроблена заради того, "щоб утримати суспільство від конфронтації, від ескалації конфлікту між владою і суспільством".

Також Жданов зазначив, що російські війська чисельністю 20-30 тисяч залишаються уздовж східних кордонів України.

"У липні 2014 року, коли був збитий малайзійський літак [Boeing 777 рейсу MH17], біля кордонів України в Ростовській області стояли колони 15-го армійського корпусу миротворчих сил країн СНД, який тоді був перекинутий з Абхазії під наш кордон. Ми це все бачили, було відео, фото та все інше - зараз нічого цього не спостерігається", - констатує експерт, додаючи, що доказів стягування Росією збройних сил, щоб видати їх під виглядом миротворців ООН, немає.

"РФ не настільки дурна, щоб перефарбувати техніку в білий колір і написати "UN"- це міжнародне позначення миротворчих місій ООН. Я не думаю, що Росія опуститься до такого вже рівня", - говорить Жданов, відзначаючи, що подібний крок також може спричинити за собою серйозні штрафні санкції.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Кремль потрапив в пастку: навіщо українців лякають наступом військ Путіна.