RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо, кого Порошенко спробує проштовхнути на посаду аудитора для НАБУ

Президент України Петро Порошенко хоче проштовхнути на посаду аудитора для Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) колишнього федерального прокурора США Богдана Вітвіцького.

Про це "Апострофу" розповіли джерела в парламенті.

Так, раніше Вітвіцькому навіть пророкували посаду глави НАБУ, але тоді його кандидатура була знята через вікові обмеження.

"Президент хоче протягнути Богдана Вітвіцького. Це людина дуже лояльна особисто йому, і Порошенко хоче мати саме цього аудитора замість Найджела Брауна, якого хотів раніше", - заявив позафракційний нардеп, член парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Юрій Дерев'янко.

Він зазначив, що зараз влада всіляко намагатиметься зірвати роботу антикорупційного комітету, щоб протягнути свого аудитора.

"У наш комітет на початку цього року надіслали трьох "парашутистів" від БПП, таким чином збільшили чисельність комітету. І після цього почалися постійні атаки, щоб протягнути свого ручного аудитора, тому що наш профільний комітет і проводить конкурс. Ми його провели, у нас є хороші аудитори, іспанська прокурор, незалежний, американський прокурор. Але вони хочуть свою людину, а ми не хочемо на комітеті порушувати закон. Так що вони стали зривати засідання комітету. Останні пару раз саме представники БПП і НФ зривали засідання", - розповів Дерев'янко.

За словами нардепа, в коаліції шукають формальні приводи, щоб говорити, що глава комітету Єгор Соболєв не справляється зі своїми обов'язками і не може забезпечити конструктивну і ефективну роботу комітету.

"Наступним тактичним кроком у них буде атака на Соболєва, щоб зняти його з посади і призначити когось із" Радикальної партії ", наприклад, Ігоря Попова, або свого з БПП. Це атака на НАБУ. Якщо комітет наш не піддається, значить, треба зняти Соболєва, поставити свого, потім протягнути аудитора, а потім закинути його в зал і в залі його протягнути. А потім знищити і НАБУ, тому що Ситника відразу знімуть з посади", - пояснив парламентарій.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Влада готує атаку проти НАБУ: що задумали Порошенко і його соратники".