RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Чи пересваряться Порошенко і Яценюк: джерела в Раді розповіли про реальну ситуацію

Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк не буде робити різких рухів щодо президента України Петра Порошенка зараз, тому що у партії екс-прем'єр-міністра нульовий рейтинг.

Про це "Апострофу" заявили джерела в парламенті.

Так, "фронтовики" неофіційно говорять, що заява Яценюка про плани його партії взяти участь в президентських і парламентських виборах 2019 року була розрахована перш за все на Порошенка.

"Основна мета, яку переслідував Яценюк - нагадати президенту, що партія існує і в разі чого може акумулювати свої сили та навіть брати участь у виборах", - сказав один з нардепів, які брали участь в з'їзді.

У той же час джерело видання в Раді заявило, що радикальних дій від Яценюка чекати не варто.

"Так, вони хочуть бути другою партією в країні, тому вони вирішили показати президенту свою силу. Крім того, позиція їх зараз зрозуміла: будь-яка партія хоче висувати свого кандидата на президентські вибори, але рейтингу у них зараз немає, тому це поки гра на публіку", - сказав він.

Нардеп упевнений, що з'їзд, що відбувся, також ніяк не вплине на відносини всередині коаліції.

"Ситуативна більшість їм всім потрібна в будь-якому випадку. Ви подивіться на голосування по відставці Авакова (за постанову про звільнення голови МВС Арсена Авакова проголосував всього 31 нардеп з 226 необхідних, - "Апостроф"), ось вам і єдність коаліції насправді", - уточнив він.

Разом з тим, в БПП неохоче коментують тему з'їзду своїх політичних партнерів, акцентуючи на тому, що припиняти співпрацю не збираються в обох таборах.

"Розриву у нас не буде, ми ж не в Радянському Союзі", - відповідаючи на питання про майбутнє коаліції, говорить один з нардепів від президентської сили.

Інший нардеп від БПП додав, що президентська партія і партія Яценюка все одно залишаються партнерами.

"На засіданні фракції [в понеділок] виступив [глава фракції БПП Артур] Герасимов, який також був на цьому з'їзді, і озвучив, що "Народний фронт" - все одно наші політичні партнери. Ясна річ, що вони просто як будь-яка політична сила хочуть бути самостійними ", - сказав він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Соратники зробили випад в сторону Порошенка: як далеко зайде Яценюк".