RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Справа Саакашвілі: джерело в оточенні Порошенка розкрило цікаві дані про роль Росії

Президент Петро Порошенко міг піти на затримання лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі через провокації агентів російських спецслужб, впроваджених в українські правоохоронні органи.

Таку думку "Апострофу" висловило високопоставлене джерело в близькому оточенні президента.

За словами співрозмовника, одна з силових структур протягом останніх декількох місяців надавала президенту доповіді з двома основними меседжами. Одне з послань стосувалося того, що Саакашвілі може готувати атаку на Порошенка і державний переворот в країні за підтримки Москви.

В даному контексті варто відзначити, що саме в зв'язках з Москвою через олігарха-втікача Сергія Курченка Саакашвілі звинуватив генпрокурор України Юрій Луценко.

При цьому джерело не виключає, що поширення подібної інформації може бути провокацією з боку російських спецслужби і їх агентів, впроваджених в українські силові структури.

"Це вводило Порошенка в стан параної, і візит до Брюсселя (на саміт "Східного партнерства"), де його дуже холодно приймали та говорили про корупцію, він сприйняв як підтвердження цих доповідей силовиків. І тому президент дав команду, з одного боку, атакувати Саакашвілі, а з іншого - НАБУ", - пояснило джерело.

Також співрозмовник відзначив, що в результаті ряду дій можна говорити про те, що провокація вдасться.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Гра Росії: джерело розповіло, чому Порошенко пішов "війною" на Саакашвілі.