RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Символ корупції на війні - три вілли на іспанському узбережжі: у NYT вийшла нова гучна стаття про Україну

На сайті американської газети The New York Times опубліковано матеріал, присвячений корупції навколо війни на Донбасі.

Про це повідомляє Українська правда.

У матеріалі йдеться, що за чотири роки війни на Донбасі корупційний акцент в Україні перейшов з газової сфери на військову. В даному контексті автор статті відзначає прогрес української влади щодо подолання корупції в газовому бізнесі, згадуючи реорганізацію "Нафтогазу" і скорочення залежності від "Газпрому".

При цьому, на думку американського журналіста, влада почала укладати незаконні контракти на військових витратах і ховати їх від перевірки грифом "Таємно".

У матеріалі зазначається значне зростання витрат на оборону в Україні з початку конфлікту на Донбасі. З 2,5% валового внутрішнього продукту витрати зросли до більш ніж 5% або 6 мільярдів доларів.

"Пропускаючи таку кількість грошей через руки українських чиновників і бізнесменів, що часто одне і те ж, влада стримує боротьбу з корупцією та зловживаннями службовим становищем, які вважаються самим небезпечним ворогом України", - сказано в матеріалі.

При цьому автор статті вважає, що символом корупції в Україні є три вілли на іспанському узбережжі. Вони належать президенту Петра Порошенку, першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському та першому заступнику президентської фракції в парламенті Ігорю Кононенку.

"Всі троє були багатими бізнесменами, перш ніж отримати офіційні посади, і викликають підозру, оскільки приховують інформацію про свої володіння. Жоден з них не вказав іспанську нерухомість в обов'язкових деклараціях про активи", - сказано в матеріалі.

Нагадаємо, восени 2017 року в Україні розгорівся гучний скандал про корупцію чиновників Міноборони. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа" - "Такі справи приречені": за що затримали великих чиновників Міноборони.

Також читайте матеріал "Апострофа" про помітну зміну ставлення Заходу до президента України - Образилися на Порошенка: на Заході дали тривожний сигнал щодо України та війни на Донбасі.