RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Роблять не дуже розумні речі: на Заході дали важливу пораду владі України

Британський політолог Майкл Емерсон вважає, що представники влади України часом здійснють кроки, які порушують їхні власні обіцянки і домовленості з ЄС та МВФ і це стосується не тільки питань боротьби з корупцією.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю "Апострофу".

"Уся антикорупційна стратегія чи не стратегія – це дуже складне питання. Є певні конкретні інституційні законодавчі дії. Антикорупційний суд – один із прикладів. Він уже давно є ніби м’ячиком для політичного пінг-понгу, який триває так довго, що я втомився спостерігати за кожним рухом і чекаю, поки хтось мені скаже, що трапилося щось безповоротне", - говорить Емерсон.

У цьому контексті він також згадує земельну реформу, проведення якої також відкладається.

"Але є багато іншого: питання земельної реформи, яка означає можливість створення ринку землі. А її наполегливо відкладають. І дуже шкода, адже Україна має приголомшливий сільськогосподарський потенціал. Не давати йому розкритися повністю, затримуючи на значно нижчому рівні, не дуже розумно", - говорить політолог.

Як приклад суперечностей зобов'язаннями Емерсон також призводить українську систему державних закупівель.

"Згідно з Угодою про асоціацію з ЄС, Україна досягла значного прогресу в реформуванні системи державних закупівель. Але потім з’явився законопроект "Купуй українське", який, здається, серйозно суперечить зобов'язанням України за Угодою про асоціацію. На жаль, це не єдиний приклад" , - резюмував він.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" - Ситуація в Україні зависла до наступного року, дещо пішло у зворотному напрямку - західний експерт.