RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Може відкинути країну назад: на Заході вказали на сумне явище з владою в Україні

Корупція і постійні переходи депутатів з опозиції у владу заради грошей можуть серйозно нашкодити Україні.

Про це "Апострофу" розповіла угорський політик українського походження Ярослава Хортяні.

За її словами, після Майдану в Україні не вистачає багатьох змін, необхідних країні.

"Революція Гідності – це вже зовсім інше. Після неї для мене відкрилася українська молодь в іншій іпостасі. Я завжди в неї вірила, бо ми працювали з молоддю з 90-х років, у нас є Світовий конгрес українських молодіжних організацій, на якому ми вишколювали молодих політиків, щоб вони розуміли, як треба керувати країною, вірити в неї... І я бачу, що політична думка молоді змінилася на краще, вони почали вірити в себе і свою країну. Такого я не бачила навіть під час Помаранчевої революції. І от скільки вже років минуло, молодь активно виїжджає за кордон, а в тих, хто залишився, певна апатія до усього. Минуло п'ять років – і ми топчемось на місці", - зазначає Хортяні.

На її думку, незважаючи на деякі окремі успіхи, Україні шкодять корупція і безпринципність політиків.

"Я спостерігаю за внутрішніми ситуативними коаліціями, які йдуть не заради чогось, а проти чогось, і мені це не подобається. З опозиції депутати можуть перескочити в правлячу партію, з правлячої – до опозиції. І ти розумієш, що вони не ідейні, а все це робиться заради грошей. Це може Україну відкинути знову назад. Ще мінус, що нічого не зроблено для подолання корупції. Усе ще є безкарність, політики заповнюють декларації, і потім незрозуміло, чи все вони записали або половину приховали? У інших країнах таке карається, депутата позбавляють недоторканності, виганяють з партії тощо. В Україні є багато гарних законів, але от як вони втілюються – це два різних світи. От ухвалили хороший закон, а його втілення вже нікого не цікавить", - говорить угорський політик.

"До мене в Угорщині не один раз підходили політики і питали: "Ви так хочете нашої допомоги в той час, коли один ваш олігарх має статки, як одна наша країна". Це викликало дуже негативну реакцію", - також згадала Хортяні про реакцію угорських політиків на публікацію декларацій українських політиків і бізнесменів.

Детальніше про зміни в Україні після Майдану і відносини з Заходом читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Ярославою Хортяні: Україні загрожує війна на два фронти, не тільки з Росією.